ANAK DEMAM LEBIH SEMINGGU. KENAPA?

1 Comment

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t. Rasanya masih belum terlambat untuk aku ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada semua readers yang mengenali aku mahupun strangers yang singgah di blog aku yang bersawang ni. Salah dan silap atau terlanjur bahasa dan kata harap dimaafkan lah. Aku masih lagi bercuti raya walaupun dah raya yang ke-11 … Continued

PRUDENTIAL PENIPU. YEKE?

Leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t. Tajuk hari ni sangat mengundang kontroversi. Sejak kebelakangan ni selalu aku baca dimana-mana media sosial terutamanya Facebook orang meng-viral-kan beberapa isu claim ke atas Prudential/Prudential Bsn Takaful. Aku terkejut dengan isu-isu ni dimana orang mula menyalahkan Prudential sampai kata Prudential menipu. Ada certain things yang berkenaan polisi tak valid, claim declined and macam-macam … Continued

AJEN IPOH ANDA DIMANA?

Leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t. Berita baik aku nak sampaikan dekat orang Perak especially orang IPOHH!! aku tahu dalam diam ramai sebenarnya menyimpan angan atau impian untuk jadi seorang ajen insuran yang berjaya. Ramai orang idamkan kerja yang fleksibel, yang tak perlu punch kad tiap pagi dan petang, tak perlu apply cuti, tak perlu hadap muka boss bila … Continued

KENAPA PERLU BERSESAK?

Leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t. Setelah sekian lama website ini menyepi, akhirnya hari ni aku terpanggil untuk menulis satu post yang mungkin akan menyentak pemikiran segelintir manusia yang tak suka bersesak ataupun  yang jenis tak suka ramai orang. Macam aku, aku bukanlah jenis orang yang penyabar tambah lagi dalam urusan perubatan sebab kita kalau sakit, sebolehnya rawatan … Continued

PENJUAL TAKAFUL VS PERUNDING TAKAFUL

Leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim..Assalamualaikum w.b.t Penjual takaful adalah menjual polisi dengan menetapkan harga setiap pelan dan selepas selesai urusan jual beli..penjual dan pelanggan tidak lagi berhubung dan pelanggan mengurus claim sendiri. Tapi jika perunding takaful..dia akan berbincang dengan pelanggan..tengok pada keperluan semasa dan mengikut harga yg pelanggan mampu dan memberi perkhimatan kepada pelanggan selagi masih ada polisi.. Anda … Continued

JANGAN BERKIRA UNTUK MEMBUKA AKAUN TAKAFUL

Leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim….Assalamualaikum W.B.T… Banyak yang sedar tentang kepentingan insurans..Selepas berlakunya musibah kepada penerbangan Malaysia MH370.. Risiko tak kira tempat..mngkin ari ni kita bersama keluarga..tetapi esok tidak boleh jamin lagi kita akan bersama keluarga. Apa yg kita nak tggl kn dekat keluarga jika pergi dan tak kembali lg.. Bagaimana dengan kos sara hidup keluarga yg kita nk tggl … Continued

KERJA MAKAN GAJI

Leave a comment

Bismillahirrahmanirrahim..Assalamualaikum w.b.t Waktu mula2 kerja semua ok ja..masuk tahun kedua pun ok gk..ada masalah ckit2 boleh tahan..kerja banyak dan suruh wat kerja lebih masa pun ikut je… Bila majikan wat aktiviti, dia suruh kita join..kalau tak join nanti dia kata tak reti bermasyarakat pulak..Bila kita sakit dia kata kita berlakon plak..pastu last2 cari point supaya … Continued